Diş Estetiği İstanbul

Diş Estetiği İstanbul

İstanbul’da Diş estetiği düşünen hastaların en çok aradığı uygulamaların başında gelen Diş Estetiği konusunu sizler için derledik.

Özellikle  dişlerin görünümünde sorun olduğu durumlarda, dişlerin aynı hizada olması, sararmış dişlerin beyazlatılması, estetik görünmesi ve sağlıklı dişlere sahip olmak için yaptırılan uygulamalardır. Herkesin ağız ve diş yapısı farklı olduğu için diş estetiği tamamen kişiye özel yapılır. Bu nedenle diş estetiği yaptırmak için uygulanan yöntemler birbirinden farklıdır. Dişlerin görünümü sosyolojik ve psikolojik açıdan kişileri etkileyen önemli bir faktördür. Güzel bir gülümseme kişilerin iletişimini olumlu yönde etkiler ve daha özgüvenli olmasına neden olur.  

Gelişen teknoloji sayesinde diş estetiği uzun seanslar süren bir uygulama olmaktan çıkmıştır. Tıp dünyasının gelişerek sunmuş olduğu imkanlar sayesinde, kişilerin diş yapısına ve bozukluğuna bağlı olarak bazen tek seans ile diş estetiği tedavisi yapılabilmektedir. Tek seansla gülüş estetiği; Lamine diş kaplama, tam seramik köprü ve porselen dolgu uygulamasıdır. Bu tarz durumlarda, yeni nesil gelişen teknolojinin sunmuş olduğu kameralarla diş görüntüsü alındıktan sonra dijital kamera ile görüntü alınarak 3D olarak bilgisayar ortamına aktarılmaktadır.  Tasarlanan dişin görünümü hasta ve doktor ile belirlendikten sonra yeni diş özel porselen bloklardan kazınarak işlem tamamlanmaktadır. Böylece diş estetiği yaptıracak kişiler birden fazla seansa gerek kalmadan arzu ettikleri diş görünümüne tek seansta ulaşıyorlar.   

Diş Beyazlatma Uygulaması Nedir ? 

Çay, sigara, kahve yada birtakım gıdaların tüketilmesi ile dişlerin rengi koyulaşarak sararır. Dişlerin orjinal rengini kaybederek sararması kötü bir görünüme neden olur. Bu tarz durumlarda diş beyazlatma (bleaching) uygulaması yapılmaktadır. Bleaching (beyazlatma) olarak adlandırılan işlem sarımsı renkte dişlere sahip olan bireylerde doğal diş renginin birkaç ton daha açılmasını sağlamaktadır. Ağrısız ve sızısız bir işlem olup 20- 45 dakika arasında değişebilen bir işlemdir. Klinikte hekim tarafından yapılan uygulamada daha kısa sürede sonuç alınır. Bunun dışında evde hasta tarafından, yine diş hekiminin hastaya özel olarak hazırlanmış olduğu plaklarla gerçekleştirilen beyazlatma işlemi de daha uzun sürede sonuç alınmasını sağlamaktadır. Diş beyazlatma uygulamasının dişlere hiçbir zararı yoktur.

İstanbul’da Diş Estetiği Fiyatları 

Diş estetiği; kişinin gülümsemesini etkileyen diş eti, dudak ve yüz hatlarının bir bütün olarak ele alınarak sağlıklı ve uyumlu olmasını sağlamaktır. Diş estetiği kişiye özel olarak uygulanan bir tedavi olduğu için fiyatları da kişiye göre değişmektedir. Yani diş estetiğinin net bir fiyatı yoktur. Diş estetiğinin fiyatlarının belirlenmesi için öncelikle ağız ve diş muayenesi yapılması gerekir. Yapılan muayenenin ardından kişinin ihtiyaç ve isteklerine göre tedavi planı belirlenir. Diş estetiği fiyatları, tedaviyi uygulayacak diş hekiminin deneyimine, kullanılan teknoloji ve materyallere, hastanın ihtiyaçlarına, kliniğin yer aldığı lokasyona göre değişmektedir. Diş estetiği fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak için A2 Dent yeni nesil diş kliniğimiz ile irtibata geçebilirsiniz.  

Diş Estetiği Tedavileri 

Diş estetiğinin amacı, dişlere herhangi bir fonksiyon kaybı vermeden dişlerin doğal, güzel, çekici ve sağlıklı görünmesini sağlamaktır. Gelişen teknoloji sayesinde hastalara özel tedavi sistemleri uygulayarak hayal ettikleri estetik gülüşü verebiliyoruz. Diş estetiği kapsamında yapılan uygulamalar veya diş estetiği tedavileri şu şekildedir;  Estetik Kompozit ve Seramik Dolgular (İnley-Onley Uygulamaları)

1) Estetik Kompozit ve Seramik Dolgular (İnley-Onley Uygulamaları)

Dolgu uygulaması yapılırken metal (amalgam) dolgular yerine kompozit rezin diye adlandırılan estetik beyaz dolguların veya porselen materyalinden yapılan seramik dolguların kullanımı ile dişlerde estetik bir görünüm sağlanabilmektedir. 

2) Kompozit Lamina Uygulamaları (Bondingler) 

Dişin mine kısmına dokunulmadan, dişin ön yüzüne yapılan estetik kompozit dolgu uygulamalarıdır. Kompozit lamina uygulaması yapılırken anestezi verilmeden dişlerdeki minimal çapraşıklıklar düzeltilebilmekte, diş arası boşlukları kapatılabilir, dişlerdeki boyut, renk değişiklikleri sağlanarak son derece iyi düzeyde estetik sonuçlar alınabilmektedir.  

3) Porselen Laminalar (Lamina Veneer Uygulamaları)

Genellikle ön dişlere uygulanan oldukça ince porselenlerdir. Dişlere herhangi bir aşındırma yapılmadan yalnızca ön yüzeylerin 0,3 ile 0,7 mm arasında inceltilmesi ile uygulanır. 

4) Zirkonyum Kronlar 

Zirkonyum destekli kuronlar ve metal destekli porselen kronlara göre çok daha estetik bir görünüm elde edilebilir. Zirkonyum kronlar, zirkonyum oksit maddesinden üretilirler, bu madde porselen diş ve porselen köprü yapımı için son derece sert ve dayanıklıdır. Ayrıca el değmeden özel bilgisayar sistemlerinde ve 3 boyutlu teknoloji ile hazırlanırlar.  

5) Tam Seramik Kuronlar (E-Max Uygulamaları) 

Tam seramik kuronlar, yalnızca porselenden elde edilen ileri estetik kron uygulamalarıdır. Tam seramik kronlar herhangi bir alt yapı materyalı içermediği için doğal dişlere en yakın ışık geçirgenliğine ve renk uyumuna sahiplerdir.

 6) Beyazlatma (Bleaching)  

Sağlıklı ve estetik görünen dişlere sahip olmak için dişlerin beyaz olması da çok önemlidir. Bleaching, diş minesine uygulanan WHO onaylı jeller ile doğal diş renginden daha açık ve daha beyaz bir renge ulaşılması işlemidir. 

7) Üç Boyutlu Dijital Diş Hekimliği Uygulamaları (CAD/CAM Uygulamaları) 

Gelişen teknoloji ile CAD/CAM sistemleri; ağız içinin ölçüsünün dijital bir kamera aracılığı ile optik olarak alınarak üç boyutlu bir model elde edilmesi; dijital ortamda eksik diş ve dokuların bu model üzerinde yeniden dizayn edilmesi ve tasarlanan estetik dişlerin veya inley adı verilen estetik dolguların dakikalar içinde üç boyutlu olarak üretilmesidir.  

İstanbul A2 Dent Diş Kliniğinde Diş Estetiği Uygulaması Nasıl Yapılır ? 

Diş görünümünde doğuştan veya sonradan meydana gelen ortodontik problemler, çapraşık dişler, çene uyumsuzlukları ve çeşitli dişsel bozuklukların düzeltilmesi için diş estetiği yapılır. Güzel görünen dişlere sahip olmak ağız ve diş sağlığı kadar önemlidir. Dişlerinin görünümünden memnun olmayan hastalara yapılan işlemler şu şekildedir;  

  • Diş estetiği yaptırmak için kliniğe gelen hastalara öncelikle muayene ve tanı yapılır. Bu süreçte diş hekimi hastanın diş yapısını inceleyerek bulguları gözlemler. Klinik muayene sonrası radyolojik muayene yapılır. Alınan ölçülere göre hastanın ağız yapısının durumu ve hedefler belirlenir.
  • Birinci aşamada ulaşılan verilere göre hasta ile birlikte sorunlu bölgeler incelenir. Hasta düzeltilmesi gereken yapıları hasta ile paylaşır. Hasta ve diş hekiminin karar kıldığı diş estetiği planı belirlenir ve tedavi yöntemi belirlenir.
  • Tanı ve tedavi planlamasının ardından tedavi aşamasına geçilir. Hastanın diş problemine göre diş hekimi tedavi planlarından uygun olanını seçer ve diş estetiği bu plan dahilinde ilerler. 
A2 Dent Whatsapp
RANDEVU AL
WHATSAPP