İmplant İstanbul ve İmplant Fiyatları İstanbul

İmplant İstanbul ve İmplant Fiyatları İstanbul

İstanbul’da implant tedavisi yaptırmak isteyenler için oluşturduğumuz bu yazıyı dikkatlice okuyabilir.İletişim formundan veya numaralarımızdan implant fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

İmplant Nedir ?  

İmplant kaybedilen dişlerin yerine diş kökü görevi alacak şekilde çene kemiğine yerleştirilen, titanyumdan yapılan vida veya kök formunda, yapay diş kökleridir. İmplant, kök parça ve dişin özünü oluşturan üst tabakası olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Diş implantları titanyum bileşenleri sayesinde vücut ile biyolojik uyum sağlar. İmplant tedavisi, geleneksel protez ve köprü uygulamasına göre daha uzun ömürlü, sağlıklı ve doğal görünüm sağlar.  

İmplantın Avantajları Nelerdir ?

Dayanıklılık ve görünüm açısından gerçek dişlerin yapısına benzeyen implantların birçok avantajı vardır. Bu avantajlar şu şekildedir; 

  • İmplant eksik dişlerin yerini doldurduğu için konuşma, gülme ve yemek yerken oluşabilecek sorunları ortadan kaldırır. Bu nedenle kişilerin yaşam kalitesini artırır.  
  • İmplant sayesinde kaybettiğiniz dişlerinizin yerine gerçek dişleriniz varmış gibi doğal bir görünüme sahip olursunuz.  
  • Kemik kayıplarının önüne geçilerek kemik erimesini engeller. 
  • Konuşmayı düzenlemesinin yanı sıra ağız kokusu sorununu da ortadan kaldırır.  
  • Çiğneme problemi olmayacağı için sağlıklı beslenilir. 
  • İmplantlar eksik dişlerinizin kaybettirdiği özgüveni geri kazandırdığı için güvenle gülümsersiniz. 
  • İmplantlar ağız hijyenine dikkat edildiği sürece ömür boyu kullanılacak dayanıklılığa sahiptir.  

 

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır ? 

İmplant, eksik dişlerin giderilmesinde ve dişleri kaybetmeden önceki fonksiyonu ve görünümünün kazandırılmasında A2 dent implant klinik tarafından hastaya ağrı hissettirmeden yapılır. Uygulamanın öncesinde hastanın kemik yoğunluğu ve diş yapısı ölçülür. Eğer hastanın kemik durumu implant için uygun değilse, kemik grefti uygulanılarak implant yapılacak diş bölgesinin kemikleşmesi sağlanır. Kemikleşme işlemi gerçekleştikten sonra implant yerleştirilir. İmplantlar cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirildikten sonra hasta gün içerisinde sosyal hayatına geri  dönebilir. İyileşme sürecinden sonra ikinci bir cerrahi işlemle implantın üzeri açılıp diş etini şekillendiren iyileşme başlıkları takılmalıdır. Bu başlıkların takılmasının amacı, protez uygulanacak dişin diş etinden çıkıyormuş gibi görünmesini sağlamaktır. Yaklaşık 7-10 gün süreyle takılır. Daha sonra protez yapılır. A2 Dent klinik ile uygulanan implant işleminden sonra hastalar eskisinden daha güçlü ve sağlıklı dişlere sahip olur. 

İmplant Sonrası Bakım 

İmplant sonrası bakım özen gösterilmesi gereken bir konudur. İmplant cerrahi bir işlem olduğu için ameliyat sonrasında şişlik oluşabilir. İmplant sonrası buz kompleksi yapmanız şişliği en aza indirecektir. İmplant sonrasında dikkat etmeniz gereken bir diğer konu beslenmedir. İmplant sonrası sıcak, soğuk ve sert besinler tüketmekten uzak durmanız gerekir. İmplant sonrası ağız bakımı da çok önemlidir. İmplant yaptırdıktan sonraki 1 gün boyunca ağzınızı çalkalamadan ve gargara yapmaktan kaçınmalısınız. İmplant sonrası ağız bakımı gerçek dişlerinize yaptığınız ağız bakımı ile aynıdır. İmplant sonrası hekiminizin tavsiyelerine uymak operasyonun başarılı olması açısından önemlidir. 

İmplant Uygulaması Kimlere Yapılamaz ?

Kaybedilen dişlerin yerine, diş fonksiyonlarını geri kazandırmak ve estetik bir görünüm için yapılan implantın bazı kişilere uygulanması uygun değildir. İmplantların şu kişilere uygulanmaması gerekir; 

  • Kemik büyüme ve gelişimini tamamlamamış gençler, 
  • Sigara kullanımı ağız içerisindeki yara iyileşmesini olumsuz yönde etkilediği için çok fazla sigara kullanan kişiler dental implantlar için uygun değildir. 
  • Diyabet, yüksek tansiyon, hemofili ve otoimmun gibi sistemik hastalıklara sahip olan kişiler ve immun sistemi baskılayıcı ilaç kullanan kişilerin sağlık durumu doktor tarafından kontrol edilerek, uygun şartlar oluşturabildiği takdirde uygulanabilmektedir. 
  • Baş ve boyun bölgesine radyoterapi uygulanmış kişiler için dental implant uygun değildir.

 

İmplantların Ömrü Ne Kadardır ? 

İmplant yaptıran ve yaptırmayı düşünen kişilerin en çok merak ettiği konulardan birisi de, implantların ömürlerinin ne kadar olduğudur. İmplantlara yeterli bakım ve özen gösterildiği sürece implantının ömrü ortalama 25 - 30 yıldır. Doğal dişlere yapıldığı gibi implantlara da doğru ağız bakımının yapılması implant ömrü için son derece önemlidir. İmplantlara gereken bakım yapılmadığında diş eti iltihaplanması gibi sorunlarla karşılaşılır ve bu durum dental implantın kaybedilmesine neden olabilir. İmplantların bakımı çok iyi yapıldığında ve rutin kontrole gidildiğinde uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. 

İstanbul’da İmplant Fiyatları 

İstanbul implant fiyatları için net bir fiyat aralığı yoktur. İmplant fiyatının belirlenmesi için öncelikle diş muayenesi yapılmalıdır. İmplant fiyatını belirleyen en önemli faktör implant yapacak doktorun uzmanlığıdır. Bunun yanı sıra doktorun almış olduğu eğitim, daha önceki implant tedavi tecrübeleri de maliyetleri belirleyen unsurlardır. Kullanılacak implantın markası da implant fiyatlarını değiştirmektedir.  Aynı zamanda implant fiyatları, uygulanacak kliniğe göre de değişkenlik göstermektedir. İmplant tedavisi diğer diş hizmetlerine göre daha uzun süren ve cerrahi bir işlem olması nedeni ile fiyatları daha maliyetlidir. İmplant fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimiz ile iletişime geçebilirsiniz.  

A2 Dent Whatsapp
RANDEVU AL
WHATSAPP